Scone:az okos reggeli
sponsored links
Variációk scone-ra...
A reggeli nálunk szent, sosem maradhat ki, ezzel indul a napunk és fontos, hogy finom legyen, laktató és ne legyünk éhesek 1-2 órával utána sem. A zabkása (itt porridge) a leggyakorbb vendég nálunk. Jómagam általában egy kevés mézzel és fahéjjal fogyasztom, Abi pedig a saját babás verzióját eszi ebbõl.
Ma máshoz volt kedvem, így frissen sütöttem scone-t (ír pogácsa). Hagyományos liszt helyet teljes kiõrlésû tönkölybúzalisztet használtam. Szerintem ízre így is nagyon finom lett, ha nem finomabb.
Leheletnyi vajjal vagy egy kis gyümölcslekvárral megkenve fogyott el. Abi is bevágott egyet.
A recept nagyon hasonló az ír szódás kenyérhez. Itt is fontos, hogy ne gyúrjuk agyon, éppen csak álljon össze a tészta, maradjon levegõs kissé.
Hozzávalók (6 nagyobb darabhoz):
225 gr liszt
1 tk. szódabikarbóna ...