Scone:az okos reggeli

2012-03-27

sponsored links


Variációk scone-ra...

A reggeli nálunk szent, sosem maradhat ki, ezzel indul a napunk és fontos, hogy finom legyen, laktató és ne legyünk éhesek 1-2 órával utána sem. A zabkása (itt porridge) a leggyakorbb vendég nálunk. Jómagam általában egy kevés mézzel és fahéjjal fogyasztom, Abi pedig a saját babás verzióját eszi ebbõl.

Ma máshoz volt kedvem, így frissen sütöttem scone-t (ír pogácsa). Hagyományos liszt helyet teljes kiõrlésû tönkölybúzalisztet használtam. Szerintem ízre így is nagyon finom lett, ha nem finomabb.

Leheletnyi vajjal vagy egy kis gyümölcslekvárral megkenve fogyott el. Abi is bevágott egyet.

A recept nagyon hasonló az ír szódás kenyérhez. Itt is fontos, hogy ne gyúrjuk agyon, éppen csak álljon össze a tészta, maradjon levegõs kissé.

Hozzávalók (6 nagyobb darabhoz):
225 gr liszt
1 tk. szódabikarbóna ...

Folytats a blogon ... dublinfelettazeg.blogspot.com/2012/03...

sponsored links

Keres?s