Scone

2011-10-13

sponsored links


A scone, ez a skót származású, fogjuk rá, hogy pogácsa, eredetileg tányér méretû lapos kenyér volt, melyet zabból, kelesztõ anyagok nélkül sütöttek és háromszögekre vágva tálaltak. Ma ezt a kerek, lapos kenyeret inkább bannock néven említik, míg a szeleteket scone-ként. A név valószínûleg a kelta "sgonn" szóból származik, mely formátlan tömeget vagy nagy falatot jelent. A brit scone gyakran édeskés és tartalmaz mazsolát, szárított gyümölcsöt, sajtot vagy datolyát. Skóciában viszont inkább a sós variációk a kedveltek, mint például a lapos tattie scone, ami burgonya keményítõvel készül és része egy igazi skót reggelinek. Egyébként nagy elõnye, hogy röpke tíz perc alatt mindenen túl vagyunk és már csak arra kell várni, hogy megsüljenek. Közben pedig isteni vanília illat lepi el az egész lakást. Az ízesítési lehetõségek száma persze végtelen, én a jó vaníliás scone-ra esküszöm, eper- vagy málnalekvárral és egy pohár hideg tejjel igazán fejedelmi reggeli!

Hozzávalók:  ...

Folytats a blogon ... mandulasarok.blogspot.com/2011/10/sco...

sponsored links

Keres?s