Schõberli

2011-12-16

sponsored links

- Aranyom! Csak nem fogyott el máris el a pityókás kenyerük?
Az eladó kislány szomorúan ingatta a fejét.
- Ma nem hozott a pék! Baj volt a kemencéjükkel, zsemlébõl is feleannyit kaptunk, mint a rendelés volt! Tessék nézni, ez a három maradt meg a nyugdíjasok reggeli rohama után!
- Három árva, sír magában, elhagyott sötét szobában? - szavalta Galagonya a régi mûballada kezdõsorait komikusan eltúlzott drámaisággal, ahogy a mûkedvelõk szokták. Közben egy kézmozdulattal jelezte, hogy igényt tart az elárvult zsemlékre. Fizetett és máris továbblépett, a mögötte álló öregasszony haragos tekintetétõl kísérve, aki szintén zsemlére pályázott.
A baromfis pultnál szintén vigaszra szorult a szõke fiatalasszony, aki a társnõje betegsége miatt egymaga tartotta a frontot. Míg kimérte Galagonya macskájának kedvenc csemegéjét, a csirkemájat, csak úgy dõlt belõle a panasz. A férfi együttérzésének láttán aztán a kért tizenöt deka helyett bõ negyedkilónyi adag került a zacskóba. Galagonya nem reklamált, kiguberált még egy kis pénzt a zsebébõl és sietve arrébb lépett. Vesztére beleütközött egy töpörödött öreg nénire, akit majd feldöntött. Hogy kiengesztelje a mamókát, tréfálkozni kezdett vele.
- Mi van ma a legényekkel, hogy minden fehérnép petrezselymet árul?! No adjon egy csomóval, csillagvirág!
Az öregasszony addig erõsködött, míg egész készletét rá nem tukmálta Galagonyára, aki az üdezöld, terebélyes ...

Folytats a blogon ... trendoblog.blogspot.com/2011/12/scobe...

sponsored links

Keres?s