SCHMALZKUCHEN

2013-07-13

sponsored links



Elõször is bocs, hogy nem kommenteltem a napokban, hiszen Balatonon voltunk pihenni... Jönnek majd képek is, és átnézem majd, hogy miket sütöttetek-fõztetek az elmúlt napokban. Addig is jöjjön egy fánk recept...

Szégyen szemre én sem akarok lemaradni a fánkok sütésébõl, hiszen idén még nem sikerült ilyet sütnöm.... Hoztam is egyet, nehogy hiányérzetem legyen tõle... Németországban honos ez a fánk, ott sütik különbözõ rendezvényeken, vásárokon, fesztiválokon. Nagyon nem tér el a tésztája a megszokott fánkok receptjeitõl, csak talán az igazi vanília, ami bele kerül, illetve a kockára vágott formája miatt... Mikor kisül, akkor olyan dundi kispárnára hasonlít a külleme. Nagyon finom, könnyû tésztájú fánk, csak úgy eteti magát. Egy bögre friss tejjel az igazi.

Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 2 dkg friss élesztõ, 2,5 dl langyos tej, 8 dkg porcukor, 1 rúd vanília kikapart belseje, 1/4 mokkáskanál ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2013/...

sponsored links

Keres?s