Scampi buzara
sponsored links
(Rezept unten auch auf Deutsch)
Igaz, idén a tenger kimarad a nyaralásból, azért egy kis nosztalgiázással felidézem... Ehhez volt segítség ez a nagy kedvenc, amit Horvátországban nem lehet kihagyni. Minden nap tudnám enni... Könnyü lefejteni a páncélt, alatta édes hús bújik meg, nem rágós, nem száraz, szétolvad a szánkban. A buzara az Adria (és a Mediterráneum) közös kincse, ráadásul mindenki máshogy készíti. A ¹kampi na buzaru az egyik olyan étel, amelynek már tucatnyi arcát ismertem meg és nem mindig tudtam eldönteni, melyik, miért ízlett jobban.
Az elnevezés egyébként az olasz "bugiarda" szóból ered, ami annyit tesz, mint "hazudós". A régebbi idökben a tengeri herkentyüket nem tudták a háziasszonyok olyan frissen tartani, mint manapság. Ezért nagy fazékban, jó füszeres szószban tartósították. Így a tálaláskor nem lehetett megérezni, hogy a tenger gyümölcseit nem éppen akkor fogták ki.
Hozzávalók 2 személyre:
1 kg scampi (igazából óriás garnélarák kellene hozzá, de azt nem kaptam) ...