Savarin

2011-08-10

sponsored links



A híres Savarin süteménynek egy gyorsabb és könnyebb változata .Romániában,szinte nincs cukrászda,amelyben  ne lehetne kapni,ilyen egyszemélyes adagokra készítve nem  pedig koszorúformában.A recept nem az eredeti élesztõs változat,hanem prézlivel készül de elég jól imitálja azt.Aki szereti az édes,szirupban tocsogó sütit annak beválik,itthon nálunk senki sem kedveli.Ezt is sógoromnak készítettem,neki nagy kedvence,néha meglepem egy- egy adaggal ,mint pl . itt
A recept egy román fórumról való.

Hozzávalók:
Tészta: 5 tojás, 6 evõkanál cukor, 6 púpos evõkanál  prézli, csipet só
Szirup: 1 csupor víz, 15 dkg cukor, rum
Díszítés: baracklekvár, tejszínhab, koktél csresznye

A  tojások sárgáját habosra kevertem a csipet sóval  és a  cukorral majd hozzákevertem a prézlit .A tojás fehérjét kemény habbá vertem,belekavartam a sárgájába  elõbb csak  felét,majd könnyedén a ...

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/08/sa...

sponsored links

Keres?s