Savarin
sponsored links
A híres Savarin süteménynek egy gyorsabb és könnyebb változata .Romániában,szinte nincs cukrászda,amelyben ne lehetne kapni,ilyen egyszemélyes adagokra készítve nem pedig koszorúformában.A recept nem az eredeti élesztõs változat,hanem prézlivel készül de elég jól imitálja azt.Aki szereti az édes,szirupban tocsogó sütit annak beválik,itthon nálunk senki sem kedveli.Ezt is sógoromnak készítettem,neki nagy kedvence,néha meglepem egy- egy adaggal ,mint pl . itt
A recept egy román fórumról való.
Hozzávalók:
Tészta: 5 tojás, 6 evõkanál cukor, 6 púpos evõkanál prézli, csipet só
Szirup: 1 csupor víz, 15 dkg cukor, rum
Díszítés: baracklekvár, tejszínhab, koktél csresznye
A tojások sárgáját habosra kevertem a csipet sóval és a cukorral majd hozzákevertem a prézlit .A tojás fehérjét kemény habbá vertem,belekavartam a sárgájába elõbb csak felét,majd könnyedén a ...