Savanyútojás - krumpligombóccal.
sponsored links
A napokban összetalálkoztam az egyik volt osztálytársammal, és beszélgetés közben, mire is terelõdhetett volna a szó, mint a fõzésre. Mivel mindketten nagyon szeretünk a konyhába serénykedni, így percek alatt fejben, megfõztünk egy igazi lakomát. Aztán visszatérve a mindennapokhoz, Õ elmondta hogy aznap éppen savanyútojást készül fõzni ebédre. Erre én, óóóóó, az nagyon finom, én már vagy ezer éve nem fõztem, mivel egyedül csak én szeretem. A savanyútojást a fiatalok szerintem nem is ismerik, sõt azok között akik tudják hogy éppen mirõl beszélek, azok között is megoszlanak a vélemények. Ez egy olyan étel, melyet vagy nagyon lehet szeretni, vagy a másik véglet, hogy akik nem szimpatizálnak vele, még megkóstolni sem hajlandóak. Az elkészítése nagyon egyszerû, és az olcsó kategóriába tartozik, vagyis tartozna, ha a tojásnak most éppen nem lenne csillagászati ára. Tehát ma elkészült nálam is a savanyútojás, és néhány krumpligombóc társaságában bizony jól belaktam belõle.
Savanyútojás hozzávalói:
4 db tojás
1 db vöröshagyma (kisebb)
1 ek liszt
8 dl víz
1-2 tk kristálycukor
ecet
2 db babérlevél ...