Savanyúkáposztás sztrapacska
sponsored links
Vacsorára akartam készíteni sztrapacskát, de nem kaptam juhtúrót. Aztán egy gyors ötlettõl vezérelve úgy gondoltam, hogy a kifõtt galuskát szalonnával pirított savanyúkáposztával fogom tálalni, és persze adok még hozzá tejfölt is.
2 tojás
liszt amennyit felvesz
kb. 20 dkg füstölt szalonna
Az ötlet jónak tûnt, csak a megvalósítás volt nehézkes: túl nagyra reszeltem a krumplit, így a galuska sehogy sem akart összeállni. Ilyenkor jön jól a leleményes férj a háznál, aki megoldotta a dolgot. Pár fordulat a botmixerrel a sztrapacska-tésztában csodákra képes. Én már lélekben feladtam, de végül mégis elkészült a vacsora. Igazi téli kaja, nagyon jól tud esni ebben a zord idõben.
Recept
80 dkg krumpli2 tojás
liszt amennyit felvesz
kb. 20 dkg füstölt szalonna
50 dkg savanyú káposzta ...