Savanyúkáposztás bableves / Káposztás paszuly

2011-12-07

sponsored links


Ez egy olyan "mûsorszám",amit ha elõadok,kilométeres sor áll...

Igen,most már anyuék szomszédja is rajongó,családostól{akinek a férje szintén olyan válogatós,mint az enyém} .

Nagyanyámtól tanultam,kb.3-4 éve.Akkor ettem nála elõször,vagyis hát anyámnál,õ hozta a receptet mamától,aki állítólag évtizedek óta fõzi,csak nem tudtunk róla,még anyám sem,pedig 25 évet együtt húztak le egymás mellett,egy házban,azonkívül hetente többször ment le segíteni,de sohasem akkor amikor mama káposztás paszulyt fõzött.Õ az anyósától tanulta-aki tõsgyökeres debreceni lakos volt- és állítólag,ismétlem állítólag,hajdúsági étel.

Jó,nehéz,téli étel,írhatnám,hogy pasis is,ha nem láttam volna egy kényeskedõ,válogatós,vasággyal 40 kg-os,állandóan fogyókúrázó{unokatesóm}hölgyikét 3x repetázni belõle.

Savanyúkáposztás bableves / Káposztás paszuly

  • 50 dkg szárazbab
  • 1 kk szódabikarbóna
A babot éjszakára a szódabikarbónával beáztatjuk,annyi vízbe,ami kb 3-4 ujjnyira ...

Folytats a blogon ... mollykonyhaja.blogspot.com/2011/12/sa...

sponsored links

Keres?s