Savanyúkáposzta ágyon sült hurkák - Cârna?i ?i caltabo? pe pat de varzã acrã

2017-12-14

sponsored links


Hozzávalók 4 személyre: 4 szál friss kolbász,  2 szál májashurka(esetleg véreshurka is), 50 dkg szálas savanyú káposzta, 1 hagyma, 1 szelet füstölt szalonna, 1 evõkanál paprikakrém, só, bors, fûszerpaprika. 


Elkészítése:  A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kiszedjük és félretesszük, a visszamaradt zsiradékon pedig megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a paprikakrémet és a félretett szalonnapörcöt, megszórjuk borssal és ha szükséges sóval is, majd összekavarjuk és egy tepsi aljába tesszük. Ráhelyezzük a hurkákat, aláöntünk 1 dl vizet, lefedjük és hideg sütõbe tesszük. A lángot közepesre állítjuk(kb. 150-160 fokra)  és 30-40 percig sütjük. A végén levesszük a fedõt és rápirítunk. Azonnal tálaljuk. 





Cârna?i ?i caltabo? pe pat de varzã acrã
Ingrediente : 4 fire de cârna?i, 2 fire de caltabo?(eventual ?i sângerete),  1 kg varzã muratã mãrun?itã, 1 ceapã, 100 g piept de porc afumat, 1 lingurã pastã de ardei, sare, piper, boia dulce. 
Prepararea: Pieptul de porc se taie cubule?e ?i se prãje?te într-o tigaie. Se scot jumãrile, iar în untura rãmasã se cãle?te ceapa mãrun?itã, apoi se adaugã varza, pasta de ardei ?i se pun înapoi jumãrile. Se asezoneazã cu piper ?i boia dulce, se amestecã ?i se pune într-un vas termorezistent. Deasupra se a?azã cârna?ii, caltabo?ii ?i sângere?ii dupã caz. Se toarnã 100 ml apã, se acoperã cu capacul ?i se introduce în cuptor la 150-160 grade pentru 30-40 minute. Se scoate capacul ?i se lasã la rumenit. Se serve?te fierbinte. 



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/12/sa...

sponsored links

Keres?s