Savanyú tojásleves
sponsored links
Retro
Gyerekként az egyik kedvenc levesem volt.Mégis valahogy elfelejtõdött.Anyu "porolta"le tavaly,ugyanis eszébe jutott,hogy ezer éve nem fõzött savanyú tojáslevest.Azóta igazi reneszánszát éli nálunk,szinte havonta kerül terítékre.S közben arra is rájöttünk,hogy hidegen is isteni.
Jómagam egyáltalán nem értem miért lett a rántás mostanában mummusnak kikiálltva.Szerintem finom ízt és állagot ad a fõzelékek legtöbbjének.Persze nem olyan mennyiségben ahogy a menzákon használták,csak lehelet vékonyan.És a köménymagos-,vagy a fokhagymás,petrezselymes rántott leves szerintem ezerszer jobb alternatíva egy gyors levesre mint a tasakleves.
Úgy gondolom ez a dolog is nagyon átbillent a ló túlsó oldalára.S mint minden majd ez is visszajön a divatba egyszer.Sok évvel ezelött egy gyõri étterem étlapján már szerepelt egyforintos levesként a rántott leves.Én nem fogok meglepõdni,mikor újra megjelenik majd az étlapokon...
Savanyú tojásleves
Hozzávalók(4 fõre): ...