Savanyú leves
sponsored links
Igazi disznótoros leves, természetesen ezt is anyósomtól tanultam. Nálunk nem disznótorkor fõ meg, csak olyankor, amikor disznó nyelvet, szívet (vesét) tudok szerezni. A vesét mi nem szeretjük, ezért ki is hagyom belõle. A leves így is finom.
Elõkészítés:
A nyelvet és a szívet megabáljuk. Egy fazékban hideg vízben feltesszük fõni a szívet és a nyelvet. (Ha vesét is teszünk bele, azt nem abáljuk.) Addig fõzzük, míg a nyelvrõl a felsõ réteg kaparással el nem távolítható. Ez több óra lesz. Megtakarítjuk a nyelvet, a mirigyeket eltávolítjuk (ha rajta maradt volna) Ha vesét is teszünk bele azt is megtisztítjuk.
Elkészítés:...
Savanyú leves
1 nyelv
1 szív
(2 vese)
1 hagyma
3 evõkanál rizs
kevés zsír és liszt a rántáshoz
1 evõkanál só
ecet
kb 2 liter víz
1 nyelv
1 szív
(2 vese)
1 hagyma
3 evõkanál rizs
kevés zsír és liszt a rántáshoz
1 evõkanál só
ecet
kb 2 liter víz
Elõkészítés:
A nyelvet és a szívet megabáljuk. Egy fazékban hideg vízben feltesszük fõni a szívet és a nyelvet. (Ha vesét is teszünk bele, azt nem abáljuk.) Addig fõzzük, míg a nyelvrõl a felsõ réteg kaparással el nem távolítható. Ez több óra lesz. Megtakarítjuk a nyelvet, a mirigyeket eltávolítjuk (ha rajta maradt volna) Ha vesét is teszünk bele azt is megtisztítjuk.
Elkészítés:...