Savanyú köménymagos tojásleves
sponsored links
Hozzávalók 4 adaghoz:
2 kanál olaj
1 kanál liszt
1 kiskanál köménymag
1 kiskanál õrölt pirospaprika
2 cikk zúzott fokhagyma
4 tojás
só
bors
ecet
A köménymagot (én egész szemeket használtam) a forró olajba dobjuk és kevergetve addig pirítjuk, amíg a szemek pattogni nem kezdenek. Rászórjuk a lisztet és kevergetve azt is megpirítjuk. Végezetül hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, még egyet-kettõt kevergetünk rajta, majd felöntjük hideg vízzel. Óvatosan csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk és 5 percet forraljuk. Ízlés szerinti mennyiségû ecettel ízesítjük. Legvégül a lassan forrdogáló levesbe egyenként beleütjük a tojásokat és 2-3 percig fõzzük kevergetés nélkül.
Pirított kenyérkockákkal fogyaszthatjuk, de anélkül is nagyon finom, pikáns, könnyed leves.
2 kanál olaj
1 kanál liszt
1 kiskanál köménymag
1 kiskanál õrölt pirospaprika
2 cikk zúzott fokhagyma
4 tojás
só
bors
ecet
A köménymagot (én egész szemeket használtam) a forró olajba dobjuk és kevergetve addig pirítjuk, amíg a szemek pattogni nem kezdenek. Rászórjuk a lisztet és kevergetve azt is megpirítjuk. Végezetül hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, még egyet-kettõt kevergetünk rajta, majd felöntjük hideg vízzel. Óvatosan csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk és 5 percet forraljuk. Ízlés szerinti mennyiségû ecettel ízesítjük. Legvégül a lassan forrdogáló levesbe egyenként beleütjük a tojásokat és 2-3 percig fõzzük kevergetés nélkül.
Pirított kenyérkockákkal fogyaszthatjuk, de anélkül is nagyon finom, pikáns, könnyed leves.