Savanyú káposztás zöldségleves
sponsored links
Nagyon finom :)
Hozzávalók (4 ? 5 személy részére): 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 pasztinák, 10 dkg zeller, 3 krumpli, 15 dkg konzerv vesebab, 15 dkg savanyú káposzta, 2, 5 dl paradicsompüré, 2 ágacska friss rozmaring, kevés olaj.
Elkészítése: A savanyú káposztát felöntjük annyi vízzel ami ellepi, fedõ alatt puhára pároljuk. A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a kis kockára vágott pasztinákot és zellert, a finomra aprított rozmaringot, felöntjük kb 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, fedõ alatt puhára fõzzük. Amikor a leveszöldségek megpuhultak hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a megpárolt savanyú káposztát, a leszûrt vesebabot, a paradicsompürét, együtt készre fõzzük.