Savanyú káposztás röszti
sponsored links
Ezek a németek tudnak valamit. Mindig is sejtettem. Rösztit elõször gimnazista koromban sütöttem, hamarabb ismertem, mint a nyers krumplis magyaros változatot, a tócsnit. Pár hete találtam ezt a receptet, jól nézett ki, jól hangzott, hát kipróbáltam.
Én most nem fõztem külön krumplit hozzá, hanem maradék krumplipürével dolgoztam. Volt még némi túlérett savanyú káposzta is itthon, újhagymát nem vettem, csak mélyhûtött snidliget használtam. Ilyen egyszerû hozzávalókból valami olyan csodás dolgot lehet sütni, hogy elképesztõ. Eredeti recept itt, németül.
Hozzávalók:
600 g fõtt krumpli lereszelve
400 g savanyú káposzta apróra vágva
2 újhagyma felkarikázva
1 alma meghámozva, lereszelve
2 ek burgonyaliszt
2 tojás sárgája
só, bors
zsiradék a sütéshez
tejföl a tálaláshoz
Az összes hozzávalót összekevertem, sóztam, borsoztam, majd a masszából korongokat formáztam. Forró zsírban sütöttem ki õket, lassú tûzön, mindkét oldalt alaposan átsütve.
Elsõre talán kicsit furcsa, de meglepõen jó kombináció. Az almát nem igazán érezni, a savanyú káposzta finom édeskésre sül. Ízkavalkád.