Savanyú káposztás bableves
sponsored links
Kb. nyár óta ilyen levesrõl álmodozom... Ki az, aki nyáron bablevest eszik és nem hûsítõ gyümölcslevest? :) Az illendõség azt diktálta, hogy ne fõzzek nyáron melengetõ bablevest. Fõleg, hogy csak én ettem volna belõle... Jó szokásomhoz híven (értsd: elszámolom a mennyiséget) biztos, akkora adaggal készítettem volna, hogy még a 6. szomszédnak is jutott volna.
De! Vendéget várunk. Tél van. Lehet, ilyen levest készíteni. :)
Hasonló már van a blogon: ITT. De a mostani egy Kiskegyedes recept alapján készült.
A biztonság kedvéért én ettem egy tányérral. Mmmm... Fincsi! :)
Elkészítése
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasztom, majd a félkarikára vágott kolbászt ráteszem, és 2-3 percig pirítom, majd köménymaggal megszórom. Vízzel felöntöm, beleteszem a babot és az átmosott, feldarabolt savanyú káposztát. Amikor felforr sóval, borssal, babérlevéllel, delikáttal ízesítem.
Ha minden megpuhult, rántást teszek rá és még 5-10 percig forralom.
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2-3 ek. olaj
10-15 dkg füstölt, száraz kolbász (Hogy stílusos legyek, békési. :)) ...