Savanyú káposztasaláta
sponsored links
Mostanában még inkább rákényszerülök, hogy a lehetõ legolcsóbb ételeket készítsem, de ezeknek ugyanakkor egészségesnek is kell lenniük. Az egyik receptgyûjtõ oldalon találtam rá az alábbi recept eredetijére, amit némileg átalakítottam, mert furcsának találtam a savanyú káposzta ? hagyma ? alma kombinációt. Azóta azonban kipróbáltam almával, és amellett hogy igazi vitaminbomba, hûsítõ finomság is a nyári melegben.
Hozzávalók :
- fél kiló savanyú káposzta
- kb 3 nagyobb újkrumpli
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- fél dl napraforgó olaj (vagy olívaolaj/tökmagolaj)
- 1 citrom
- só, õrölt kömény
- kettõ nagyobb virsli ( elhagyható)
A krumplit és a virslit is megfõzzük, majd elõbbit felkockázzuk, utóbbit karikázzuk. A káposzta levét kinyomkodjuk, és összekeverjük az apróra vágott lilahagymával, a virslikarikákkal és a burgonyakockákkal. Az olajat kikeverjük a citrom levével, a sóval és köménnyel ( a fûszereket ízlés szerint
adagoljuk). Ezután jól megöntözzük a salátát a lével, összekeverjük, majd letakarjuk és hûtõbe tesszük 1-2 órára.
Az eredeti receptben alma (2 db) szerepel a krumpli és virsli helyett, míg a többi hozzávaló aránya és az elkészítési mód változatlan. Mindkét verzió nagyon finom, különleges és mégis pofon egyszerû és olcsó. Ehetjük magában vagy tálalhatjuk köretként/ salátaként.
forrás: http://www.nosalty.hu/recept/savanyu-kaposzta-salata