Savanyú káposzta saláta tavasziasítva
sponsored links
A szél, a piacra meneteltõl nem tartott vissza. Korán mentünk, hogy elkerüljük a tömeget. Megvettük a házi kötözött sonkát, tojást húsvéti sütéshez és a heti menühöz is vásároltunk. Az ó burgonya, sárgarépa stb. mellett bekerült a kosárba egy kis tavaszi retek, paradicsom, paprika, tekintettel, hogy megérkeztek a jó ismerõsök, akik igaz fóliában termesztették ezeket a finomságokat,
de szívvel-lélekkel!
S nem marad el a savanyított káposzta sem, amely az idõ során ( hisz nem tegnap került a hordóba ) aranysárga színre váltott és az íze is lágyult ( de nem a káposzta, az továbbra is ropogós csoda ).
Én így is, úgy is szeretem.
Már a kocsiban kitaláltam, hogy a káposztát "tavasziasítom" és a piros retekkel, paprikával, paradicsommal, na és otthoni újhagymával, medvehagymával, friss csípõs csalánnal kiegészítve salátát készítek belõle. Így is lett, került még rá, a lila bazsalikomról virág és alaposan meglocsoltam extra szûz olívaolajjal, végül tekertem rá bõségesen borsot.
Tavaszi savanyú káposzta saláta
Hozzávalók ...