Savanyú-kapros gombócleves

2012-04-28

sponsored links

Túrógombócot terveztem, elé dívik valami "vastag" leves. De nem vágytunk se gulyásra, se tárkonyos ragulevesre - ezek elég gyakoriak nálunk -, viszont eszembe jutott a nyírségi gombócleves, amirõl halvány dunsztom se volt, hogy hogy kell csinálni. És nem is fõztem, viszont feltaláltam a spanyol viaszt. Benne húsgombócok, az alapja a múlt heti vadasból kimaradt savanykás marhahúsleves, a tetején kaporral, hogy még izgalmasabb legyen. Valaki azt mondta, ezt jegyezzem fel, blogoljam le, mindegy, csak legyen máskor is :)

Hozzávalók a gombócokhoz:

  • 30 dkg darált hús (nálam most sertés)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, fehérbors
  • 1 tojás
  • 1/2 dl rizs
  • 2 evõkanál zsemlemorzsa

További hozzávalók:

  • 2-3 sárgarépa
  • 2 kisebb fehérrépa ...

Folytats a blogon ... narancskonyha.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s