Savanyú-kapros gombócleves
sponsored links
Túrógombócot terveztem, elé dívik valami "vastag" leves. De nem vágytunk se gulyásra, se tárkonyos ragulevesre - ezek elég gyakoriak nálunk -, viszont eszembe jutott a nyírségi gombócleves, amirõl halvány dunsztom se volt, hogy hogy kell csinálni. És nem is fõztem, viszont feltaláltam a spanyol viaszt. Benne húsgombócok, az alapja a múlt heti vadasból kimaradt savanykás marhahúsleves, a tetején kaporral, hogy még izgalmasabb legyen. Valaki azt mondta, ezt jegyezzem fel, blogoljam le, mindegy, csak legyen máskor is :)
Hozzávalók a gombócokhoz:
- 30 dkg darált hús (nálam most sertés)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, fehérbors
- 1 tojás
- 1/2 dl rizs
- 2 evõkanál zsemlemorzsa
További hozzávalók:
- 2-3 sárgarépa
- 2 kisebb fehérrépa ...