Savanyított bohócsapka paprika
sponsored links
Hozzávalók 5 db 720 ml-es üveghez:
- bõ 1 kg bohócsapka paprika
- 1/2 adag savanyításhoz való házi fûszerkeverék
- 1/2 csomag (5 g) rózsabors
- 2 l almaecet
- 5-6 evõkanál méz
- 1 kávéskanál só
- A paprika szárát eltávolítottam, a zöldséget alaposan megmostam.
- Szorosan az üvegekbe raktam, elosztottam rajtuk a fûszerkeveréket és a rózsaborsot.
- Zománcos vagy rozsdamentes lábasban összekevertem az almaecetet, a mézet és a sót, és közepes lángon, kevergetve felforraltam.
- Az üvegekbe mertem úgy, hogy a tetejükig 1 cm üresen maradjon, és csavaros tetõvel szorosan lezártam.
- Lábasba raktam, és annyi forró vizet öntöttem rájuk, amennyi majdnem teljesen ellepte.
- Gyöngyözõ forralással kb. 10 percig dunsztoltam, majd a lábasban, a vízben hagytam kihûlni.
- Másnap kiszedtem, megtöröltem, és a kamrapolcra tettem.
- Hûvös, sötét helyen 1 évig eláll, felbontás után a hûtõszekrényben 1 hétig tartható el.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin 2016. novemberi számában.