Savany?k?poszt?s lencseleves
sponsored links
Az ?gy volt, hogy h?tf?n d?lel?tt elindultam a Czifra Cekkerbe f?szereket ?s gerslit v?s?rolni, de nem n?ztem meg el?tte a nyitva tart?st, ?s ott der?lt ki, hogy csak k?s?bb nyit. ?gy kital?ltam - m?gis csak jobban esik, hogy nem hi?ba gyalogoltam -, hogy bemegyek szembe a Kiss Piacra, mivel legut?bb nagyon sz?p kolb?szokat l?ttam ott. Vettem is gyorsan 2 sz?l mangalicakolb?szt, meg egy sz?p cukkinit (annak a t?rt?net?t is elmes?lem majd) ?s hazabaktattam. (Azt?n, d?lut?n k?nyelmesen visszaaut?ztam ?s megt?lt?ttem az ?vegcs?imet a Czifra Cekkerben.)
Ma d?lel?tt bev?geztetett az egyik kolb?sz sorsa, lencseleves martal?ka lett.
t?k ciki, hogy levesmaszatos a t?ny?r sz?le, sajnos nem vettem ?szre, amikor f?nyk?peztem |
Na, de nem ?m ak?rmilyen lencseleves?! Ez egy k?tlencs?s leves. Beluga lencs?t, azaz feketelencs?t ?s v?r?slencs?t f?ztem bele. A beluga lencs?t az?rt szeretem, mert harap?s marad, a v?r?slencs?t meg az?rt, mert puh?bb, sz?tes?s. Igaz, itt a savany?k?poszt?s k?rnyezetben nem esik sz?t, de puh?bb, ?s ?gy ?rdekesebb a leves sz?ne is, ?llaga is. Azt mondanom sem kell, hogy ha a megszokott "?tkez?si" lencse van otthon, abb?l is t?k?letes lesz.
Hozz?val?k (szerintem ez kb. 6 adagnyi):
- 1 kisebb sz?l f?st?lt kolb?sz, kock?kra v?gva
- 4 db virsli, kisebb darabokra v?gva
- nagyon kev?s zsirad?k a kolb?sz ?s a virsli s?t?s?hez (?n nemextrasz?z ol?vaolajat haszn?ltam)
- 2 kisebb fej v?r?shagyma, apr?ra v?gva
- 4 cikk fokhagyma ?sszez?zva
- pici s?
- ?r?lt bors
- majoranna
- 5 dkg v?r?slencse (ezt a Czifra Cekkerben is megveheted)
- 5 dkg beluga (fekete) lencse
- f?szerpaprika
- 40 dkg savany?k?poszta
- 1 nagyobb bab?rlev?l
- ev?skor tejf?l annak, aki k?r bele
Ezut?n a visszamaradt zsirad?kon a k?tf?le hagym?t egy kev?s s?val p?roltam (fel?nt?ttem egy pici v?zzel is, hogy sz?tessenek), azt?n megsz?rtam borssal ?s f?szerpaprik?val, belekevertem a lencs?ket ?s a savany?k?poszt?t, a majorann?t ? a bab?rlevelet, majd fel?nt?ttem v?zzel, ?s addig f?ztem, am?g a feketelencse is megpuhult. Ekkor bele?nt?ttem a kolb?szt ?s a virslit is. A t?ny?rban tett?nk hozz? tejf?lt.
baromira bosszant, hogy maszatos a t?ny?r... |
K?sz?n?m, ha le?rod a kapcsolatos gondolataidat a megjegyz?sek k?z? ?s k?sz?n?m, ha megosztod ezt a receptet, mert m?ni?m, hogy juttassuk el min?l t?bb emberhez, hogy az eg?szs?ges, rostd?s ?telek is lehetnek baromira finomak.