Savany? k?poszt?s lencseleves
sponsored links
El?rkezett az ?j ?v els? napja. B?zom benne, hogy mindenkinek j?l telt a szilveszter ?s (ha szereti) fogyaszt egy kis szerencsehoz? lencs?s finoms?got. Olyat, mint p?ld?ul ez az ?zletes ?s tartalmas leves.
Ez?ton k?v?nok Mindenkinek boldog, szerencs?s ?s felh?tlen ?j ?vet!
A felhaszn?lt ?zes?t?ket a F?szer?sz biztos?totta.
A recept megjelent a Kif?zt?k oldalon is.
*40 dkg sert?scomb
*25 dkg savany? k?poszta
*1 kisebb v?r?shagyma
*2 kisebb s?rgar?pa
*1 kisebb sz?l petrezselyem
*1 kis darab karal?b?
*40 dkg cukormentes lencsekonzerv
*1 tk s?
*1/3 kk ?r?lt feketebors
*1/3 kk ?r?lt k?m?nymag
*4-5 ek olaj
Az apr?ra kock?zott v?r?shagym?t megfonnyasztjuk a felforr?s?tott olajon. Feh?red?sig pir?tjuk rajta a kis darabokra v?gott h?st. Hozz?adjuk a t?bbsz?r ?tmosott ?s kinyomkodott k?poszt?t. ?zes?tj?k a f?szerekkel, felengedj?k kb. 2 liter v?zzel ?s lefedve puh?ra f?zz?k. Majd hozz?adjuk a felkarik?zott s?rgar?p?t, petrezselymet ?s a kisebb kock?ra v?gott karal?b?t. A z?lds?gek megpuhul?sa ut?n bele?ntj?k az ?tmosott, lecsepegtetett lencs?t, ?tforraljuk ?s melegen k?n?ljuk.