Sauska Villányi Rosé
sponsored links
Apukám évekig családi alkalmakkor a sört részesítette elõnyben, de eljött az érett férfi kor és a borra átpártolt :-) Mi is felnõttünk és egyértelmûen a borra voksoltunk. Többen áldják jótékony hatását a szõlõ nedûnek, mivel a sörtõl eltérõen nem növeszt pocakot és könnyebbnek érezzük magunkat elfogyasztása után (persze nem egy üvegnyi fejfájást elõsegítõ adagra gondoltam:-)) Igazán az élvezetért kortyolunk el egy jó pohár bort manapság. Családi ebédkor/ vacsorakor levezetésként még az asztalnál maradunk csevegni és akkor mindig egy-egy pohár bor kíséri a mondandónkat. Megjegyzem egy szûk családi ebéden tízen veszünk részt, tehát társaságban és történetekben nincs hiány. Nagypapám még saját bort is készített réges-régen. Õ már fentrõl követni a mi beszélgetésünket, de éppen múlt héten, amikor otthon voltam nézegettem a saját kezével ledugaszolt, elrakott üvegeket. Számomra kincsek. Most tartottam szõlõmetszést is. Még tanulom a tudnivalókat, de én a harmadik rügy felett csippentem el a vesszõt, nem árt ledörzsölgetni a külsõ réteget (meglapuló kártevõket eltávolítjuk) a tõkéken és most én brutális módon inkább a tövek erõsítésére koncentráltam, így visszavágtam sok-sok kicsi elágazást is. Fájni fog a szívetek, de neki kell esni a jó termés érdekében a vesszõknek. Még egy lemosó permetezéssel is megleptem az éledezõ növényeket. De térjünk vissza az eredeti témához.
Ezt a bejegyzést az Essencia Fõzõiskola ajándéka inspirálta. Vagyis az a bizonyos palack bor, amit az ételhez fogyasztottunk el. Elárulom Nektek, hogy nem rajongok a rosé borokért, de ezt meg kell osztanom Veletek! Nekem 2010-es palackozásút sikerül vásárolnom a Tescoban, de a 2011-es változat az igazi. De még mennyire. Teljesen ...