Saslik (HP)
sponsored links
Hozzávalók:
seréslapocka, debreceni-páros, kolozsvári szalonna, hagyma, cukkini, gomba, olaj szójaszósz
Elkészítés:
A kockázott húst már akár elõzõ este be lehet pácolni. Ehhez az olajat összekeverjük ízlés szerint szójaszósszal. Csak anyi pác kell, hogy bevonja a húskockákat, nem kell tocsogniuk benne.
Másnap megmossuk és felkockázzuk a többi hozzávalót, és szép sorban a bambuszpálcákra fûzzük õket. Elõmelegítjük a hot-platot, és szépen rápakoljuk a nyársakat. Közepes hõfokon kezdjük sütni úgy, hogy az elsõ pár percben lefedjük, hogy a gõzben kellõképpen megpuhuljon minden. Persze néha ezeket a nyársakat is meg kell fordgatni, hogy minden egyenletesen süljön. Pirításkor lehet kicsit emelni a hõfokot.
Nem kell várni a nyárra, ha az ember egy kis saslikot, rablóhúst kíván meg. Akár a havazásban vagy lombhullásban is sütögethetünk ilyen finomságokat a konyhánkban. Zsiradékot nem teszünk semmit alá, hiszen a szalonnakockák és a hús páca segít majd abban, hogy semmi ne égjen meg.
seréslapocka, debreceni-páros, kolozsvári szalonna, hagyma, cukkini, gomba, olaj szójaszósz
Elkészítés:
A kockázott húst már akár elõzõ este be lehet pácolni. Ehhez az olajat összekeverjük ízlés szerint szójaszósszal. Csak anyi pác kell, hogy bevonja a húskockákat, nem kell tocsogniuk benne.
Másnap megmossuk és felkockázzuk a többi hozzávalót, és szép sorban a bambuszpálcákra fûzzük õket. Elõmelegítjük a hot-platot, és szépen rápakoljuk a nyársakat. Közepes hõfokon kezdjük sütni úgy, hogy az elsõ pár percben lefedjük, hogy a gõzben kellõképpen megpuhuljon minden. Persze néha ezeket a nyársakat is meg kell fordgatni, hogy minden egyenletesen süljön. Pirításkor lehet kicsit emelni a hõfokot.
Nem kell várni a nyárra, ha az ember egy kis saslikot, rablóhúst kíván meg. Akár a havazásban vagy lombhullásban is sütögethetünk ilyen finomságokat a konyhánkban. Zsiradékot nem teszünk semmit alá, hiszen a szalonnakockák és a hús páca segít majd abban, hogy semmi ne égjen meg.