Saslik - egy könnyed tavaszi grillezés
sponsored links
Vasárnap, szikrázó napsütés, 22 Celsius - mit tesz ilyenkor egy magamfajta húsimádó ember? Nos kivonul a teraszra, kicipel egy csomó hasznos alapanyagot - és már izzítja is grillt. Tehát jöjjön egy nagyon egyszerû, de nagyszerû grill étel - a saslik.
Hozzávalók:
- 1 szûzpecsenye
- 2-3 fej vöröshagyma
- 4-5 fej barna csiperke
- 2-3 fej paradicsom
- szalonna
- kolbász
- 1-2 pohár rozé ( a grillmesternek )
A húst felszeleteljük, majd felkockázzuk, a hagymát nyolcrét vágjuk, a gombákat negyedeljük, a szalonnát és a kolbászt felcsíkozzuk, a paradicsomoknak pedig csak a húsrészét vágjuk fel, majd beszaladunk a kis kardocskákért a konyhába. A húsokat alaposan besózzuk, majd elkezdjük felhúzogatni az összetevõket a rudakra.
A grillrács már jócskán meleg, felpakoljuk a saslikokat a tûztérre, majd lecsukjuk a tetõt, és megisszuk a jéghideg rozénkat. Míg a húsok és a zöldségek puhulnak, addig egy vegyes saláta mixet balzsamecettel bekeverünk, majd visszatérünk a grillrácshoz, és pakolgatjuk, forgatjuk a saslikokat.
A szûzpecsenyének nem kell sok hõterhelés, könnyen átpuhul, és mégis szaftos, ízletes marad. Tehát nem kell túlsütni, ha már megkapta a külsõ pörzsréteget, akkor már nagyjából kész is van - a zöldségek pedig szintén már szépen meggrillezõdtek, tehát lehet is tálalni.
Simogat a tavaszi napocska, nagyon lágy és puha a hús, szépen meggrillezõdtek a zöldségek, amire gyönyörûen csúszik az egri rozé, vagyis elkészült ez a klassz tavaszi vacsora. Kell ennél több?