Sarkadi pecsenye

2013-04-11

sponsored links


Hozzávalók: 4 szelet hús (sertéstarja, karaj vagy csirkemell), kevés szõlõmagolaj, 25 dkg gomba, 2-2,5 dl tej, 1 evõkanál rizsliszt, 15 dkg jófajta kolbász, 2 db savanyú uborka, 20 dkg reszelt sajt, himalája só, bors

Elkészítése: a hússzeleteket megmossuk, leszárítjuk, sózzuk-borsozzuk, kevés forró olajon hirtelen elõsütjük. Ezután attól függõen járunk el, milyen húst használunk: ha vastagabb, akkor fólia alatt, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, de ha csirkemellfilével dolgozunk, azt néhány perc alatt készre sütjük. Elkészítjük a tölteléket. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, 2 evõkanálnyi olajon párolni kezdjük. Ha a keletkezett folyadék elpárolgott, meghintjük a liszttel, kevergetve átpirítjuk, majd apránként hozzáadjuk a tejet és hagyjuk besûrûsödni. A gombamártáshoz tesszük a karikára vágott kolbászt, a felcsíkozott uborkát és a reszelt sajt felét. Sózzuk, borsozzuk. A készre sütött hússzeletek tetejére halmozzuk a tölteléket, megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal és forró sütõben addig sütjük, míg a sajt szépen rápirul.


recept: Vidék Íze, 2013. március

Folytats a blogon ... malnakonyha.blogspot.com/2013/04/sark...

sponsored links

Keres?s