Samosa kis csavarral

2018-01-10

sponsored links

Ilyen amikor egy jellegzetesen ázsiai ételt, kis csavarral mexikóivá varázsolunk.:) A samosa eredetileg Indiában ismert utcai étel, amit mangó chutney-val szokás tálalni, és a tésztát olajban sütik ki. Ez viszont tortillába van hajtogatva, sütõben sült, olaj nélkül és avokádó krémmel, azaz guacamoléval tálaltam. Zöldborsó helyett is fekete babbal készült a töltelék, csak hogy stílusos maradjak.:)
 Hozzávalók: tortilla lapok (6 db), 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 bögre barna rizs, 2-3 krumpli, 1 doboz fekete bab, olíva olaj, chili paprika, 1/2 kaliforniai paprika, sárgarépa, 20 dkg cheddar sajt,gyömbér (ujjnyi), só, bors, koriander, római kömény, chili pehely, fûszerpaprika, korianderzöld (vagy petrezselyem) 2 érett avokádó, 1 fej salotta hagyma, 5-6 koktélparadicsom, 1 lime leve.
Elkészítése: fõzzük meg a rizst és hagyjuk langyosra hûlni. Készítsük el a ragut. A hagymát kockázzuk fel, a fokhagymát is aprítsuk, majd a chili paprikát és a kaliforniai paprikát is. Hámozzuk meg a krumplikat és kockázzuk fel, tegyük oda fõni sós vízbe, de ne fõzzük meg teljesen. Egy másik serpenyõbe tegyünk olajat, kezdjük el pirítani a hagymát, gyömbért, paprikákat. A sárgarépát kockázzuk fel apróra, vagy a nagyobb lyukú reszelõn reszeljük le. Adjuk a zöldséges keverékhez és süssük még pár percig. A krumplit szûrjük le, öntsük a zöldségekhez, forgassuk jól bele és fûszerezzük õrölt korianderrel, õrölt borssal, római köménnyel, esetleg egy kevés chili pehellyel és fûszerpaprikával. Öntsük hozzá a fekete babot és zárjuk el a lángot. Hagyjuk ezt is langyosra hûlni. Közben reszeljük le a cheddar sajtot.  Terítsünk ki egy lap tortillát, tegyünk egy kanálnyi rizst, arra szórjunk a sajtból bõven, majd egy kanál zöldséges keveréket halmozzunk a tetejére. Szórjuk meg koriander zölddel, vagy petrezselyemmel. Kenjük meg egy kevés vízzel a széleket, majd hajtogassuk háromszög alakra. A hajtogatott felével tegyük a sütõlapra a samosákat és 200 fokon süssük 15 percig. Készítsük el a guacamolét, amíg sülnek a töltött háromszögek. Vágjuk apróra a salotta hagymát, magozzuk ki a paradicsomokat és azokat is vágjuk fel. Sózzuk borsozzuk, és adjunk hozzá chili pelyhet, valamint egy lime levét is. Várjuk félbe az avokádókat, a magjukat távolítsuk el, kanalazzuk ki a húst és törjük össze villával, szórjunk bele aprított koriander zöldet, majd forgassuk bele az elõkészített keverékünkbe.



Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2018/01/sam...

sponsored links

Keres?s