Sambar dhal Vegavarázstól - dél-indiai leves
sponsored links
Az ünnepek után nagyon vágytam húsmentes ételekre, fõleg indiai ízekre. Hamar ráakadtam Hémangi oldalán erre a levesre, rögtön döntöttem is, hogy másnap megfõzöm. Gyorsan végigfutottam a fûszerek listáját, úgy tûnt, hogy minden van hozzá otthon. Azután másnap az elõkészítés során feltûnt, hogy valamin átsiklottam: egy fûszerkeverék nem volt itthon, ráadásul eddig nem is hallottam felõle. Rögtön elkezdtem kutakodni a neten, az összetételét megtaláltam több oldalon (nem voltak egyformák...), kiválasztottam egyet, és azzal indítottam a fõzést. Nem tudom, mennyire autentikus, de gondolom, túl nagyot nem tévedhettem. Közben pedig megint rájöttem, hogy milyen jó móka indiai fûszerkeveréket készíteni. Figyelni, hogy mikor kezdenek pattogni a magok, érezni a piruló fûszerek illatát....tutira megéri!:))
És akkor hogy készült a sambar masala nálam:
Hozzávalók a fûszerkeverékhez:
1 evõkanál egész római kömény
2 evõkanál koriandermag
2 teáskanál mustármag
20 szem fekete bors ...