Salátás szendvics
sponsored links
Hozzávalók: 4 szelet kenyér, 1 avokádó, 4 saláta levél, 4 szelet császár szalonna, kb. 25 dkg-nyi maradék sült vagy párolt csirkehús, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál kész majonéz, só, bors.
Elkészítése: Egy forró serpenyõben kiolvasztjuk a szalonnát, a szalonnát kivesszük és papírtörlõre szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk róla, a visszamaradt zsiradékba pedig beletesszük a darabokra vágott húst és felmelegítjük, majd ízesítjük sóval és borssal. A majonézet összekeverjük a zúzott fokhagymával, ízesítjük sóval és borssal, majd összekeverjük és megkenünk vele 2-2 szelet kenyeret. Igy állítjuk össze a szendvicset: a majonézzel megkent kenyér szeletre helyezünk szalonnát, rá a csirke húst, erre néhány szelet -megtisztított és vékony szeletekre vágott- avokádót, most következik egy saláta levél, végül pedig a másik szelet kenyér. Kissé megnyomkodjuk, majd félbe vágva kínáljuk.