Salátás bableves
sponsored links
A tavaszi ételeknél maradva, íme egy nagyszerû leves még nagyanyámtól. Õ ugyanis rendszerint olyankor fõzte ezt a levest, amikor gyérítette a frissen kibújt salátát. Ilyenkor kora reggelente hátrament a veteményes kertbe, hogy a friss harmaton "babusgassa" a sarjadzó zöldségeit, virágait. Amit számunkra hasznosnak, fogyaszthatónak talált, azt csak úgy a köténykéjében elõhozta a konyhára, a többit hátradobta a baromfiudvarra, hiszen a tyúkoknak is kell a vitamin. Így landoltak a saláta gyérítésébõl származó zsenge levelek a bablevesben, s mivel ilyenkor már kaporzöldet is lehetett tépni a kertbõl, hát azzal fûszerezte. Ekképp a hosszú télen idején már megunt csülkös bableves pompás tavaszi levessé lényegült, mi pedig egyszerûen imádtuk.
Salátás bableves
Elkészítési idõ: 2-2,5 óra. A salátás bableves nagyon tartalmas, ízletes leves, mivel hûtõben jól tárolható, ajánlott belõle nagyobb adagot fõzni. Zöldhagymával fogyasztva nagyon finom.
Leves: 50 dkg száraz tarkabab, 1 csülök, 1 közepes fej saláta, 1 fej hagyma, 1 csokor friss ...