Salátaleves húsgombóccal.
sponsored links
A fejes saláta szó hallatán gondolom mindenkinek elõször a különbözõ öntetekkel készült, és általában húsok mellé kínált saláta jut az eszébe. Pedig ezen kívül különbözõ ízesítésekkel nagyon finom levest, és fõzeléket is készíthetünk belõle. Bevallom a salátafõzeléket még csak hallomásból ismerem, mert én eddig még nem fõztem, de már kacérkodom a gondolattal. Levest viszont szívesen készítek salátából, van hogy buggyantott tojással, vagy pedig baconnel megbolondítva. Most éppen húsgombócok kerültek a levesbe, majd egy tejfölös-lisztes habarás, és már kanalazhattuk is a finom ebédet.
Hozzávalók:
1 kisebb fej saláta
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
30 dkg darált hús (sertés comb)
1 db tojás
2-3 ek zsemlemorzsa
1 db húsleveskocka ...