Salátaleves

2014-05-04

sponsored links

Hozzávalók:
2 fej saláta, 4-5 tojás, 1 kis tejföl tejföl, 1 evõkanál liszt, só, bors, 6 (8-10) cikk fokhagyma, kevés olaj.

Elkészítés:
Kevés olajon a megpucolt, lereszelt fokhagymát pár pillanat alatt megfordítom, felöntöm kb 4 liter vízzel, sózom borsozom és felteszem fõni. Közben leszedegetem a salátaleveleket, jól-jól megmosom s nagyobb darabokra tépem. Jól felverem a tojásokatt, sózom, borsozom és egy magasabb serpenyõben púpostojást készítek (serpenyõbe beleöntök kb egy ujjnyi felvert tojást, majd lefödöm, par percig sütöm, megfordítom). A púpostojást kiborítom, nagyobb kockákra vágom, félreteszem, addig gyártom míg elfogy a felvert tojásom.
A tejfölet jól elkavarom a kanál liszttel és lopok bele a fövõ vízbõl egy jo adagot, majd visszaöntöm az egészet a levesbe és elkeverem. Beledobálom a salátát és a tojáskockákat, öntök bele kb egy fél levesmerõnyi ecetet és hagyom pár pillanatig fõni még.

Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/FdZn...

sponsored links

Keres?s