Saláta és 4 perces lágytojás
sponsored links
Itt a tavasz, valahogy le kellene adni a télen felszedett pluszt. Igaz, mindig is azt az elvet vallottam, hogy fogyókúrázni vétek, inkább olyan életmódon kell élni, ami nem enged szabad utat a kilóknak. Ez megy is, többé kevésbé, mert nem vagyok tökéletes, de télen valahogy mindig elcsábulok. Hideg van, sötét van, kell a szénhidrát. Szerencsére ha jön a meleg, a szervezetem rögtön igyekszik átkapcsolni a "tavaszi" üzemmódra és leginkább a könnyû ételeket szeretem.
Lágytojás. Könnyû? Viccelek?
Nem, ez nem vicc, tényleg az, mivel a finom, enyhén savanykás saláta levelek ideális kísérõi a pár perces tojásnak. És igen, én szeretem a croissant-nal is, mert nagyon jól passzol hozzá, de ha a vonalakra vigyázunk ezt inkább mellõzzük :)
Maga az ötlet (lágy tojás, saláta) nem egy újdonság, mégis akkor kaptam kedvet hozzá, amikor a februári Saveurs magazinban megláttam egy hasonló felépítésû ételt. Annyira szép volt, és egyszerû, hogy el kellett készíteni a magam változatát.
Hozzávalók:
- fejenként 1-2 tojás
- saláta
- török mogyoró
- mustár, olíva olaj, balzsamecet
- cayenne bors + opcionálisan ha van füstölt piros paprika
- bors
- só
- croissant
Elkészítése:
1. A mogyorót pirítsuk meg, morzsoljuk le a külsõ burkot és vágjuk kisebb darabokra.
2. A mustárt, egy kevés balzsamecetet és az olívaolajat keverjük jól össze , ez lesz a saláta öntet.
3. A salátát halmozzuk a tányérokra, locsoljuk megy egy kevés öntettel, óvatosan, nem kell tocsogjon benne.
4. A tojásokat tegyük lobogó forró vízbe és fõzzük 4 (!) percig, majd tegyük hideg vízbe és pucoljuk meg óvatosan.
5. Tegyük a tányérra a tojásokat, sózzuk, borsozzuk megm szórjuk meg a cayenne borssal, paprikával.
Elkészítési idõ: 10 perc
Várható költség: fejenként kb 300-400 forint + croissant