Saláta szalonnával? Miért ne?
sponsored links
Egy Vittorio Veneto-i étteremben ettem elõször ezt a salátát. Azóta milliószor készítettem már itthon is, hétköznapokon, ünnepekkor, családi, baráti összejöveteleken, és kivétel nélkül minden vendég megfogadta, hogy náluk is gyakran kerül majd az asztalra.
Nem lehet mást mondani róla: egyszerûen zseniális!
Szalonnás spenótsaláta
Hozzávalók 4 fõre: 4 maréknyi zsenge parajlevél, 160 g érlelt húsos szalonna, 4 tk. frissen reszelt parmezán
A parajleveleket megmossuk, megszárítjuk.
A szalonnát felkockázzuk, a zsírját kisütjük (ha nagyon kevés a zsírja, adhatunk hozzá kevés extraszûz olívaolajat).
A parajleveleket összeforgatjuk a szalonnakockákkal, a frissen reszelt parmezánnal és 1-2 ek. szalonnazsírral. Azonnal tálaljuk - elõételként.
p.s.
- néha a szalonnával együtt megsütök 1 gerezd fokhagymát (félbe vágva)
- a paraj helyett zsenge ...