Saláta szalonnával? Miért ne?

2012-12-20

sponsored links



Egy Vittorio Veneto-i étteremben ettem elõször ezt a salátát. Azóta milliószor készítettem már itthon is, hétköznapokon, ünnepekkor, családi, baráti összejöveteleken, és kivétel nélkül minden vendég megfogadta, hogy náluk is gyakran kerül majd az asztalra.
Nem lehet mást mondani róla: egyszerûen zseniális!

Szalonnás spenótsaláta

Hozzávalók 4 fõre: 4 maréknyi zsenge parajlevél, 160 g érlelt húsos szalonna, 4 tk. frissen reszelt parmezán

A parajleveleket megmossuk, megszárítjuk.
A szalonnát felkockázzuk, a zsírját kisütjük (ha nagyon kevés a zsírja, adhatunk hozzá kevés extraszûz olívaolajat).
A parajleveleket összeforgatjuk a szalonnakockákkal, a frissen reszelt parmezánnal és 1-2 ek. szalonnazsírral. Azonnal tálaljuk - elõételként.

p.s.
- néha a szalonnával együtt megsütök 1 gerezd fokhagymát (félbe vágva)
- a paraj helyett zsenge ...

Folytats a blogon ... tavolainpiazza.blogspot.com/2012/12/s...

sponsored links

Keres?s