Saláta surimivel

2011-11-24

sponsored links


Rejtély, hogy csomószor csinálok salátát, de valahogy mégsem lesz belõle bejegyzés. Pedig az errõl szóló menüpontunkhoz foggal körömmel ragaszkodtam, amikor a lányok valami másra szerették volna cseréni. Azóta nagyon is elkötelezettnek érzem magam, és úgy igyekszem felelõsséget vállalni a sali tag-ért, mint a Kis herceg a rókáért. Na jó, lehet hogy elragadtattam magam, de az tény, hogy sûrû "basszus!"-okkal szoktam végigpásztázni a menünkön, hogy már megint nem raktam fel salátát. Na de most végre húzhatok egy strigulát a jó cselekedetekhez...
Sõt kettõt is, mert van egy újabb alapanyag ami szerepel a receptben, ez pedig egy régi kedvencem: a surimi, azaz a rákrudacska. Bár a rákhoz semmi köze nincs, mert hogy halból van, mégis így hívják, mivel hogy kinézetében hasonlít rá. Az íze édeskés és én általában magában, olívaolajon megpirítva szoktam enni, de lehet salátába, vagy tésztába is tenni. Rég nem ettem már, de a napokban újra felfedeztem, és meglepve olvastam a hátoldalon, hogy keményítõ, ízfokozó, és színezék is van benne. Na jó, valahol sejthetõ volt...
Ajjaj, lehet hogy a második strigulát mégsem húzhatom be? (De amikor olyan finom...:))

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2011/11/sa...

sponsored links

Keres?s