Saláta, sonka, sajt avagy Egy könnyû nap
sponsored links
Ma nagyon egészségesen oldottam meg a napi étkezést, reggeli zabpehely, magvak, natúr joghurt, ebédre ez a fincsi kis saláta, este 6 után pedig, büszkén leírtam Nektek ?
... aztán megvacsoráztam, de normálisan ám! ?
EGYSZERÛ FRISS SALÁTA,
SONKÁBAN PIRÍTOTT KECSKESAJTTAL
... aztán megvacsoráztam, de normálisan ám! ?
EGYSZERÛ FRISS SALÁTA,
SONKÁBAN PIRÍTOTT KECSKESAJTTAL
ÉS CITROMOS-MÉZES ÖNTETTEL
2 adag
Hozzávalók:
10 dkg zsíros, félkemény kecskesajt
8 sz. füstölt sonka, szép vékonyra szeletelt
2 db paradicsom
kapribogyó
saláta levelek
az öntet:
2 ek. olívaolaj
2 ek. citromlé
2 ek. méz
bors
A kecskesajtot adagonként, 4 csíkra, (4 szeletre,darabra) vágjuk, és ügyesen begöngyöljük 1-1 sonka szeletbe. Egy serpenyõt felforrósítunk, aztán 2 evõkanál olívaolajat teszünk bele, majd pillanatok alatt (ezért kell valóban forrónak lennie) mindkét oldalukról megpirítjuk a sonkás-sajtfalatokat, és egybõl ki is szedjük egy tányérra õket!
Abban a még meleg serpenyõbe, amibe a sajtokat pirítottuk, belecsurgatjuk a mézet, hozzáadjuk a citromlevet, az olívaolajat alaposan elkavarjuk és megborsozzuk.
Egy tányérra salátaleveleket halmozunk, vékony szeletkékre vágott paradicsomot teszünk rá, megszórjuk kapribogyóval, rápakoljuk a sonkás-sajtokat és a serpenyõben összekevert öntettel meglocsoljuk.