Saláta marinált vajhalból
sponsored links
Ígérem ez a recept egyszerû lesz, de zseniális. A vajhalat serpenyõben meg kell sütni apróbb, de egyenlõ méretû darabokban, hogy mindegyik azonosan süljön át. Egy nagy darab esetében a külsejéhez képest a közepe teljesen más állagú lesz és ez nem a legjobb.
Ezt követõen a hal darabokat még apróbbra kell törni. Lilahagymát, gyömbért, kevéske friss chilit össze kell aprítani, majd rizsecet, vagy almaecet, esetleg borecet, só, kis cukor és frissen õrölt bors keverékében marinálni kell a halat úgy húsz percig. Frissen vágott koriander levéllel kell a tetejét díszíteni. Ha valakinek van otthon mogyoró olaja, akkor érdemes azzal is picikét meglocsolni.
Ugye, hogy egyszerû és gyors? És, hogy finom-e? Tessék elkészíteni és mesélni róla.
Hozzávalók
vajhal
lilahagyma
gyömbér
friss chili
rizsecet
cukor, só, bors
koriander
mogyoróolaj
Ezt követõen a hal darabokat még apróbbra kell törni. Lilahagymát, gyömbért, kevéske friss chilit össze kell aprítani, majd rizsecet, vagy almaecet, esetleg borecet, só, kis cukor és frissen õrölt bors keverékében marinálni kell a halat úgy húsz percig. Frissen vágott koriander levéllel kell a tetejét díszíteni. Ha valakinek van otthon mogyoró olaja, akkor érdemes azzal is picikét meglocsolni.
Ugye, hogy egyszerû és gyors? És, hogy finom-e? Tessék elkészíteni és mesélni róla.
Hozzávalók
vajhal
lilahagyma
gyömbér
friss chili
rizsecet
cukor, só, bors
koriander
mogyoróolaj