Saláta krumplival, füstölt csirkemellel ebédre
sponsored links
Rengetegszer mondtam már, hogy a saláta milyen csodás dolog! Mindenfélét összekeverek, és melegben vagy hidegben, fõfogásnak vagy csak kísérõnek, finom és változatos tud lenni.
Most a még télen készített házilag füstölt csirkemell volt az egyik fõszereplõ. Természetesen az ilyen - melegen füstölt - hús nem áll el ilyen sokáig, tehát ez is a mélyhûtõben volt, így nem esett baja. A füstölõ készülékrõl már meséltem, ez a bizonyos téli füstölgetés pedig azért volt érdekes, mert elõzõleg csak az erkélyen próbáltam, tehát a füst szépen, békésen elszállt a levegõbe. Ezúttal azonban nagyon hideg és szeles idõ volt, féltem, hogy pillanatok alatt lehûti a ketyerét, és sohasem készül el. Tehát bevittem a konyhába, a tûzhelyre az elszívó alá. Utána azonnal le kellett mosni az elszívó rácsát, annyira intenzív füstszaga volt, de egyébként sikeres volt a mûvelet. Pár szelet csirkemellet és két kisebb darab lazacot (fagyasztottból, de persze már kiengedtetve) füstöltem. A halat is salátába, illetve saláta mellé tettem, nagyon jóízû lett.
Most az uborkás-joghurtos krumplisaláta jutott eszembe, ebbõl indultam ki, picikét átalakítva ...