Saláta egy lengyel szakácstól
sponsored links
Bármilyen furcsának tûnik, az alapanyagok nagyon is összeillenek!
Egy éve voltam Lengyelországban, ahol egy helyi híresség tartott nekünk fõzõtanfolyamot. Sok zöldséges ételt készítettünk (sok finom bort is ittunk hozzá ). Itt már írtam róla egy elég szemléletes beszámolót, itt pedig az elsõ, ott készített ételt mutattam be.
Többet is reprodukáltam, csak valahogy mindig kimaradtak a bemutatásból? De igyekszem mielõbb hozni õket, mert nagyon finomak, fantáziadúsak és az igazi húsevõk is imádni fogják, ha máshogy nem, hát köretként
Kuszkuszsaláta lencsével, uborkával, aszalt áfonyával és zöldfûszerekkel
Hozzávalók 4 fõre:
10 dkg kuszkusz
10 dkg aszalt áfonya vagy cseresznye
5 dkg lencse
1 kisebb kígyóuborka
3-3 ek durvára vágott menta és korianderlevél
Só
Az öntethez:
0,8 dl olívaolaj
1 nagy citrom leve
1 gerezd zúzott fokhagyma
Fél tk só, frissen õrölt bors
A lencsét elõzõ este beáztatjuk.
Az öntethez valókat összekeverjük.
A lencsét puhára fõzzük, leszûrjük, kicsit kihûtjük. A kuszkuszt egy tálba öntjük, kicsit megsózzuk. Felöntjük annyi lobogóan forró vízzel, ami félujjnyival ellepi, letakarjuk 10 percre. A kígyóuborkát kb. félcentisre kockázzuk.
A kuszkuszt egy villával fellazítjuk, átkeverjük. Egy nagyobb tálban az aszalt gyümölccsel, a lencsével, az uborkakockákkal és a zöldekkel összekeverjük. Hozzáadjuk az öntetet, átforgatjuk, behûtjük.
Tálalás elõtt még egyszer keverjük át.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Egy éve voltam Lengyelországban, ahol egy helyi híresség tartott nekünk fõzõtanfolyamot. Sok zöldséges ételt készítettünk (sok finom bort is ittunk hozzá ). Itt már írtam róla egy elég szemléletes beszámolót, itt pedig az elsõ, ott készített ételt mutattam be.
Többet is reprodukáltam, csak valahogy mindig kimaradtak a bemutatásból? De igyekszem mielõbb hozni õket, mert nagyon finomak, fantáziadúsak és az igazi húsevõk is imádni fogják, ha máshogy nem, hát köretként
Kuszkuszsaláta lencsével, uborkával, aszalt áfonyával és zöldfûszerekkel
Hozzávalók 4 fõre:
10 dkg kuszkusz
10 dkg aszalt áfonya vagy cseresznye
5 dkg lencse
1 kisebb kígyóuborka
3-3 ek durvára vágott menta és korianderlevél
Só
Az öntethez:
0,8 dl olívaolaj
1 nagy citrom leve
1 gerezd zúzott fokhagyma
Fél tk só, frissen õrölt bors
A lencsét elõzõ este beáztatjuk.
Az öntethez valókat összekeverjük.
A lencsét puhára fõzzük, leszûrjük, kicsit kihûtjük. A kuszkuszt egy tálba öntjük, kicsit megsózzuk. Felöntjük annyi lobogóan forró vízzel, ami félujjnyival ellepi, letakarjuk 10 percre. A kígyóuborkát kb. félcentisre kockázzuk.
A kuszkuszt egy villával fellazítjuk, átkeverjük. Egy nagyobb tálban az aszalt gyümölccsel, a lencsével, az uborkakockákkal és a zöldekkel összekeverjük. Hozzáadjuk az öntetet, átforgatjuk, behûtjük.
Tálalás elõtt még egyszer keverjük át.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!