Saláta céklával, káposztával, borsóval és rengeteg friss fûszerrel
sponsored links
Lila gyönyörûség tele ízekkel
A most következõ saláta szintén a nemrég említett, Lengyelországban tartott fõzõkurzuson készült elõször (azóta többször is).
Egyszerûen mindent imádtam az ott kóstoltak közül, de nem csak ízük, hanem a színük miatt is.
Ehhez két gépet is kipróbáltam a kölcsönkapottak közül, az egyiket, az aprítót már itt mutattam.
Most a SlowJuicert is elõvettem.
kép forrása
Ez egy profi és nagy teljesítményû gyümölcscentrifuga, mindent tud, amit a régiek, talán még több levet is kaphatunk a megszokottnál.
Ja, és van egy új funkciója, amit késõbb meg is mutatok, egyelõre legyen titok
Vissza a salátához: Vegáknak ez a megtestesült gyönyörûség, minden textúra megtalálható benne a puhától a ropogósig, emellett igazi ízorgia. Nekem csak egy kis pirítós kellett hozzá, de ha húst is sütünk mellé, maximum sóval és borssal ízesítsük, nehogy elnyomjuk a salátánk fantasztikus aromáit.
Céklás bulgursaláta borsóval és lilakáposztával
Hozzávalók 6 fõre:
4 kisebb cékla
0,5 kg lilakáposzta
1 kis gránátalma
15 dkg borsó
5 ek sótlan napraforgómag
10 dkg bulgur
Kb. fél l húsleves
3-3 ek petrezselyem, kapor és metélõhagyma
Öntet:
1 citrom leve
0,5 dl extra szûz olívaolaj
1 csapott ek római kömény
2 ek mustár
2 ek méz
Só, bors
A céklát egészben, héjában puhára fõzzük. A borsóval is így járunk el, a bulgurt a húslevesben fõzzük puhára. A szotyit száraz serpenyõben kicsit megpirítjuk, a gránátalmának kiszedjük a magjait.
A lilakáposztát géppel felaprítjuk, vagy kézzel nagyon apróra vágjuk. A kihûlt céklát is borsóméretûre szeljük.
Az öntethez valókat simára keverjük, egy nagy tálban összevegyítjük a zöldségekkel, majd összeforgatjuk a felaprított zöldfûszerekkel.
Pár órára behûtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
A most következõ saláta szintén a nemrég említett, Lengyelországban tartott fõzõkurzuson készült elõször (azóta többször is).
Egyszerûen mindent imádtam az ott kóstoltak közül, de nem csak ízük, hanem a színük miatt is.
Ehhez két gépet is kipróbáltam a kölcsönkapottak közül, az egyiket, az aprítót már itt mutattam.
Most a SlowJuicert is elõvettem.
kép forrása
Ez egy profi és nagy teljesítményû gyümölcscentrifuga, mindent tud, amit a régiek, talán még több levet is kaphatunk a megszokottnál.
Ja, és van egy új funkciója, amit késõbb meg is mutatok, egyelõre legyen titok
Vissza a salátához: Vegáknak ez a megtestesült gyönyörûség, minden textúra megtalálható benne a puhától a ropogósig, emellett igazi ízorgia. Nekem csak egy kis pirítós kellett hozzá, de ha húst is sütünk mellé, maximum sóval és borssal ízesítsük, nehogy elnyomjuk a salátánk fantasztikus aromáit.
Céklás bulgursaláta borsóval és lilakáposztával
Hozzávalók 6 fõre:
4 kisebb cékla
0,5 kg lilakáposzta
1 kis gránátalma
15 dkg borsó
5 ek sótlan napraforgómag
10 dkg bulgur
Kb. fél l húsleves
3-3 ek petrezselyem, kapor és metélõhagyma
Öntet:
1 citrom leve
0,5 dl extra szûz olívaolaj
1 csapott ek római kömény
2 ek mustár
2 ek méz
Só, bors
A céklát egészben, héjában puhára fõzzük. A borsóval is így járunk el, a bulgurt a húslevesben fõzzük puhára. A szotyit száraz serpenyõben kicsit megpirítjuk, a gránátalmának kiszedjük a magjait.
A lilakáposztát géppel felaprítjuk, vagy kézzel nagyon apróra vágjuk. A kihûlt céklát is borsóméretûre szeljük.
Az öntethez valókat simára keverjük, egy nagy tálban összevegyítjük a zöldségekkel, majd összeforgatjuk a felaprított zöldfûszerekkel.
Pár órára behûtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!