Saltimbocca
sponsored links
Ismét egy egyszerû étel hangzatos névvel. Magyarra fordítva azt jelenti, ugorj a számba
Ez a vicces név annyit takar, hogy a húst kisebb, egy-két falatnyi adagokra vágjuk, így fedjük le finom érlelt sonkával, majd rátûzünk egy zsályalevelet.
Ez utóbbira pedig roppant büszke vagyok, hiszen az én kis kertemben nõtt a zsálya. Én ültettem. Szerencsére a fûszernövények nem túl igényesek, átélte a telet (a kakukkfû és a rozmaring is!). Mindenkinek ajánlom, akinek akár egy zsebkendõnyi kis kertje is van, legalább ezt a három növényt próbálja tartani, összehasonlíthatatlan a friss fûszer íze az ételben. A negyedik a bazsalikom, de az sajnos nem szereti a hideget, meg valamiért engem se, nálam elpusztul? Azért nem adom fel, fõ a kitartás!
Vissza az ételhez. Ez egy olasz klasszikus, ha jól tudom, eredetileg borjúhúsból készül, én most csirkecomb-filébõl készítettem, az a kedvenc húsfajtám. Bármilyen körettel finom, én friss salátával fogyasztottam, de krumplipürével is finom lehet. A maradékot meg estig csak úgy magában elcsipegetni?
Saltimbocca csirkecombból
Hozzávalók 4 fõre:
5 egész csirkecomb
15 dkg pármai sonka
Kb. 25 db nagyméretû zsályalevél
Olaj
Só, bors
A csirkecombokat kifilézzük, bõrüket félre tesszük. Kétujjnyi darabokat vágunk a húsból, befedjük ugyanekkora sonkadarabbal, ráhelyezünk egy zsályalevelet. Az egészet fogpiszkálóval rögzítjük.
200 fokos sütõben kb. fél órát sütjük.
Ízlés szerinti körettel fogyasztjuk.
Szeretném nektek bemutatni a Foodpanda nevû céget, internetes ételrendelésre van lehetõség náluk.
Itt találjátok: http://www.foodpanda.hu/
Lelkiismeret-furdalás nélkül
Nyertesek 2.
Tavaszi gyûjtögetés
Könnyû nyári ebéd
Ez a vicces név annyit takar, hogy a húst kisebb, egy-két falatnyi adagokra vágjuk, így fedjük le finom érlelt sonkával, majd rátûzünk egy zsályalevelet.
Ez utóbbira pedig roppant büszke vagyok, hiszen az én kis kertemben nõtt a zsálya. Én ültettem. Szerencsére a fûszernövények nem túl igényesek, átélte a telet (a kakukkfû és a rozmaring is!). Mindenkinek ajánlom, akinek akár egy zsebkendõnyi kis kertje is van, legalább ezt a három növényt próbálja tartani, összehasonlíthatatlan a friss fûszer íze az ételben. A negyedik a bazsalikom, de az sajnos nem szereti a hideget, meg valamiért engem se, nálam elpusztul? Azért nem adom fel, fõ a kitartás!
Vissza az ételhez. Ez egy olasz klasszikus, ha jól tudom, eredetileg borjúhúsból készül, én most csirkecomb-filébõl készítettem, az a kedvenc húsfajtám. Bármilyen körettel finom, én friss salátával fogyasztottam, de krumplipürével is finom lehet. A maradékot meg estig csak úgy magában elcsipegetni?
Saltimbocca csirkecombból
Hozzávalók 4 fõre:
5 egész csirkecomb
15 dkg pármai sonka
Kb. 25 db nagyméretû zsályalevél
Olaj
Só, bors
A csirkecombokat kifilézzük, bõrüket félre tesszük. Kétujjnyi darabokat vágunk a húsból, befedjük ugyanekkora sonkadarabbal, ráhelyezünk egy zsályalevelet. Az egészet fogpiszkálóval rögzítjük.
200 fokos sütõben kb. fél órát sütjük.
Ízlés szerinti körettel fogyasztjuk.
Szeretném nektek bemutatni a Foodpanda nevû céget, internetes ételrendelésre van lehetõség náluk.
Itt találjátok: http://www.foodpanda.hu/
Hasonló bejegyzések:
Lelkiismeret-furdalás nélkül
Nyertesek 2.
Tavaszi gyûjtögetés
Könnyû nyári ebéd