Saltimbocca babpüréágyon/Saltimbocca in Marsalasauce auf Bohnenpüree
sponsored links
(Rezept unten auch auf Deutsch)
A saltimbocca (fordításban: ugorj a számba) a római konyha egyik specialitása, ami levegõn szárított, nyers sonkából (prosciutto crudo) és zsályalevéllel megtûzdelt borjúszeletbõl áll. Jelen recept egy régebbi ebéd módosított változata, igazán nem is tudtuk eldönteni, melyik ízlett jobban. Ez esetben a borjút csirkére cseréltem. Nem bánta senki...
Hozzávalók 4 személyre:
4 db fél csirkemell
8 szelet prosciutto (pármai sonka)
friss zsályalevelek
5 ek vaj
200 ml Marsala (szicíliai, erõs, testes, édes bor) vagy tokaji aszú
só, bors, cukor
100 ml csirkehúslé
liszt
2 db fokhagyma gerezd (meghámozva)
75 dkg fehér bab (konzerv) ...