Saltimbocca alla Romana fokhagymás-vajas spenóttal, grillezett koktélparadicsommal és francia krumplipürével

2011-10-04

sponsored links


A zsályaültetvényem hasznosítása már hetek óta foglalkoztat, mostanában több zsályás étel is került az asztalra. Az elmúlt napokban hagymás-zsályás csirkemájpástétom és friss zsályával szalonnába göngyölt máj. Egy korábbi receptemet mangalica szalonnába göngyölt kacsamájat is szívesen ajánlom, egy-egy zsályalevéllel megbolondítva.

A friss zsálya erõteljes ízû fûszernövény, nekem az a véleményem, hogy nem igen pancsolhatjuk bele mindenbe, úgy, mint például a friss kakukkfüvet. A kakukkfû még akár az omlettben is ?jól érzi magát?. Viszont, ha jól választjuk meg a zsályához az ételt, akkor csodát teszünk vele.

Nem hiába az egyik leghíresebb olasz az étel a saltimbocca alla Romana, hiszen amilyen egyszerûen elkészíthetõ, annyira különleges a végsõ az íz hatás.

Van egy kedvenc olasz éttermem a fõvárosban, ott gyakran rendelem ezt az ételt. Említettem már, hogy nekem az olasz húsételek az elsõszámú kedvenceim az olasz konyhában, ugyanakkor a tészta-, és elõételeket, valamint a pizzát is kedvelem.

Több borjú étel is van az oldalon, szerencsémre van megbízható beszerzési lehetõségem fiatal ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s