Salmorejo

2012-07-07

sponsored links


A Salmorejo tulajdonképpen a Gazpacho rokona, vagy még inkább testvére. Cordova-ból (Andalusia) ered. Szintén fõzés nélkül készül, fõleg paradicsomból és kenyérbélbõl. A tetejére kerülhet tükörtojás, vagy fõtt tojás. De lehet rátenni sonkát is. Én most az utóbbi verziót készítettem el. Kiváló hûsítõ, ugyanakkor laktató étel kánikulában.

Hozzávalók:
  • 4 db paradicsom
  • paradicsomlé
  • 1/2 db szikkadt zsemle, vagy kenyérbél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili paprika
  • 1 db hegyes csípõs zöld paprika
  • bazsalikom
  • borecet
  • õrölt fekete bors
  • õrölt piros paprika ...

Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2012/07/salm...

sponsored links

Keres?s