Salisbury steak gombamártással
sponsored links
Hozzávalók a steakhez: 70 dkg darált marhahús, 2 db zsemle (felkockázva), 1 fej vöröshagyma (felaprítva), 2 gerezd fokhagyma (lereszelve), 2 dl tej, 1 csokor petrezselyem (aprítva), egy kisebb marék bazsalikom (szintén felaprítva), fûszerpaprika, himalája só, õrölt bors, 2 evõkanál szõlõmagolaj
Elkészítése: a hozzávalókat összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk a masszát. A masszából kb. másfél centi magas fasírtotokat formázunk, és kiolajozott jénaiba vagy tepsibe tesszük õket. A húspogácsákat kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók a gombamártáshoz: 3 evõkanál szõlõmagolaj, 50 dkg gomba, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál rizsliszt,4 dl húsalaplé (akár kockából is), 2 evõkanál gombaleves por, 2 evõkanál ...