Saját tippek hisztaminérzékenység esetén

2011-12-22

sponsored links

Szeretnék megosztani pár nálunk bevált alapszabályt, amit követve egy elég stabil, tünetektõl mentes étrendet hoztunk létre. De vegyük figyelembe, hogy az étkezés mindenki esetében egyedi, hisz a szervezetünk különféleképp reagál, tehát mindig figyeljünk arra, hogy kinél mi válik be. Kinek a pap, kinek a papné. Amik nálunk beváltak, nem hiszem hogy általános érvényû dolgok, de hátha van aki akinek segít egy picit eligazodni.

Nálunk a következõ "szabályok" váltak be:


Zöldségek, gyümölcsök:
Soha nem használok: padlizsánt, mangót, epret, avokádót (banánt és almát egyéb allergia miatt).
Befõtteket, ecetes dolgokat szintén nem tálalok.
Ritkán (Havi egy/kettõ): Paradicsom, spárga, spenót.
Magvakat dió kivételével elõszeretettel használok.
Mazsolából csak az egyik fajta jó.

Fûszerek:
Egyetlen kivétellel gyakorlatilag minden fûszer jó. Ez a kivétel pedig a chilli. Néha ritkán használom kis mennyiségben. (havi egy).
Ha fûszernek tekintjük a medvehagymát, akkor ezt is elhagytam az étrendbõl (csak én eszem).

Halak, Húsok:
Halak közül szinte minden jöhet, a hangsúly inkább az elkészítés módján van: füstölt hal, ecetes hal nem jöhet ...

Folytats a blogon ... ladylildu.blogspot.com/2011/12/sajat-...

sponsored links

Keres?s