Saját tippek hisztaminérzékenység esetén
sponsored links
Szeretnék megosztani pár nálunk bevált alapszabályt, amit követve egy elég stabil, tünetektõl mentes étrendet hoztunk létre. De vegyük figyelembe, hogy az étkezés mindenki esetében egyedi, hisz a szervezetünk különféleképp reagál, tehát mindig figyeljünk arra, hogy kinél mi válik be. Kinek a pap, kinek a papné. Amik nálunk beváltak, nem hiszem hogy általános érvényû dolgok, de hátha van aki akinek segít egy picit eligazodni.
Nálunk a következõ "szabályok" váltak be:
Zöldségek, gyümölcsök:
Soha nem használok: padlizsánt, mangót, epret, avokádót (banánt és almát egyéb allergia miatt).
Befõtteket, ecetes dolgokat szintén nem tálalok.
Ritkán (Havi egy/kettõ): Paradicsom, spárga, spenót.
Magvakat dió kivételével elõszeretettel használok.
Mazsolából csak az egyik fajta jó.
Fûszerek:
Egyetlen kivétellel gyakorlatilag minden fûszer jó. Ez a kivétel pedig a chilli. Néha ritkán használom kis mennyiségben. (havi egy).
Ha fûszernek tekintjük a medvehagymát, akkor ezt is elhagytam az étrendbõl (csak én eszem).
Halak, Húsok:
Halak közül szinte minden jöhet, a hangsúly inkább az elkészítés módján van: füstölt hal, ecetes hal nem jöhet ...