sajttorta ízû téli fagyi
sponsored links
Az idõk változnak, mi is változunk, meg a körülmények is, mennyi közhely egy mondatban. Attól még igaz. És írok rögtön még egy közhelyet, valahogy régen minden könnyebben ment.
Sokszor próbáltam ismét nekifutni, hogy írom tovább a blogot, mert fõzni azért fõzök, szerencsére ismét egyre több olyat is, aminek korábban a blogon lett volna a helye, csak hát…
A gyerek, a munka, meg nem is írom tovább, mert tudja úgyis mindenki, és én magam is elunom a panaszkodást. Helyette hoztam valamit, amit egy csoda folytán sikerült megörökítenem, és ezzel rögtön meg is ünneplem azt, hogy hónapok óta elõször édesség készült a házban. (tehát a porcukrot 3 éve vettem, de még van belõle. Hiába, a gyerekeim nem édesszájúak) Nem kell nagy dologra gondolni, ez a percek alatt összeállítható, hatásvadász finomság, ami, ki tudja miért, mégis osztatlan sikert aratott. Bolti tölcsér (az aldis kiválóan megfelel), citromos krémsajtos töltelék, színes szórócukor. Ennyi.
- 250 ml habtejszín
- 200 gr Philadelphia (vagy olyan típusú) krémsajt
- 1 kisebb citrom (vagy egy nagyobb fele) finomra reszelt héja és leve
- 6-8 ek porcukor, ízlés szerint
- tölcsér, színes szórócukor
A tejszínt robotgéppel addig vertem, amíg habosodni kezdett. Utána kanalanként hozzáadtam a porcukrot, majd a krémsajtot is kis adagokban. Végül a citrom levét és héját is hozzáadtam, miközben a gép keverte a krémet.
Habzsákba töltöttem (ezúttal eldobhatósba, kiváló, bár kevéssé környezetbarát találmány), majd behûtöttem.
Tálalás elõtt a tölcsérekbe nyomtam (a tölcsér legaljától érdemes megkezdeni a habzsákkal való betöltést), és színes cukorkával meghintettem.
A kisebbik fiam aközben kérte a következõt, hogy az elõzõ még a kezében volt. :)
The post sajttorta ízû téli fagyi appeared first on flatcat.