Sajttorta.

2012-07-15

sponsored links


Hétvégére keresgéltem valami finom sütemény, vagy torta receptet amikor is a GoodFood magazin 5. számában rátaláltam erre a sajttorta receptre. Igen egyszerûnek tûnt, így rögtön hozzá is láttam a sütéshez. A sajttortát nagyon szeretjük, és már többféleképpen készítettem, és mondhatom hogy ebben a receptben sem  kellett csalódnom. Igaz egy pici változtatásra  szükség volt, mert sajnos éppen elfogyott a túró, így aztán úgy oldottam meg, hogy több mascarpone került a töltelékbe. Persze ez egy kicsit sem rontott a tortán, sõt.....Tálalás elõtt a torta tetejét még bõven megszórtam pörkölt mandulaforgáccsal, majd málnaöntettel kínáltam.

Hozzávalók 20 cm-es tortaformához:

15 dkg Gyõri édes keksz
9 dkg vaj

A kekszet daráljuk le, vagy kézzel morzsoljuk össze, hogy jó morzsalékos legyen.
A vajat hevítsük fel, majd öntsük hozzá a darált kekszhez. Egy sütõpapírral bélelt tortaformába öntsük bele, majd a kezünkkel lapogassuk el úgy, hogy pereme is legyen. Ezután tegyük be a hûtõbe, hogy egy kicsit megdermedjen, és közben készítsük el a tölteléket.

Töltelék hozzávalói: ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/07/s...

sponsored links

Keres?s