Sajttorta.
sponsored links
Hétvégére keresgéltem valami finom sütemény, vagy torta receptet amikor is a GoodFood magazin 5. számában rátaláltam erre a sajttorta receptre. Igen egyszerûnek tûnt, így rögtön hozzá is láttam a sütéshez. A sajttortát nagyon szeretjük, és már többféleképpen készítettem, és mondhatom hogy ebben a receptben sem kellett csalódnom. Igaz egy pici változtatásra szükség volt, mert sajnos éppen elfogyott a túró, így aztán úgy oldottam meg, hogy több mascarpone került a töltelékbe. Persze ez egy kicsit sem rontott a tortán, sõt.....Tálalás elõtt a torta tetejét még bõven megszórtam pörkölt mandulaforgáccsal, majd málnaöntettel kínáltam.
Hozzávalók 20 cm-es tortaformához:
15 dkg Gyõri édes keksz
9 dkg vaj
A kekszet daráljuk le, vagy kézzel morzsoljuk össze, hogy jó morzsalékos legyen.
A vajat hevítsük fel, majd öntsük hozzá a darált kekszhez. Egy sütõpapírral bélelt tortaformába öntsük bele, majd a kezünkkel lapogassuk el úgy, hogy pereme is legyen. Ezután tegyük be a hûtõbe, hogy egy kicsit megdermedjen, és közben készítsük el a tölteléket.
Töltelék hozzávalói: ...