Sajttal tötltött, bundás kenyér
sponsored links
Aki azt hiszi a bundás kenyér unalmas és monoton szendvics, az most nagyon meg fog lepõdni!
Egyszerû és olcsó vacsora vagy ital mellé való falat.
Hozzávalók:
8 vékony szelet kenyér
2 db egész tojás
2 dl tej
4 vékony szelet sajt
3 dkg vaj (vagy margarin)
1 teáskanál mustár
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 mokkáskanál curry-por, ízlés szerint só.
Elkészítése:
A tojást verjük a tejjel habosra, szórjuk bele a fûszereket és a mustárt is.
A kenyérszeleteket vékonyan megvajazzuk, és két kenyérszelet közé egy szelet sajtot illesztünk. Jól összenyomjuk és a dupla szendvicset, megmártjuk a fûszeres tojásban.
A másik három szendvicspárt ugyanígy addig mártogatjuk, amíg elfogy a tojás.
A felforrósított olajban, 180 fokon 2-3 perc alatt szép pirosas barnára sütjük a szendvicseket.
A hõ hatására a kenyérszeletek között lévõ sajt megolvad és összeragasztja a kenyereket.
Melegen is, hidegen is kitûnõ vacsora lehet valamilyen salátával. Ezen kívül mártásos húsokhoz ünnepi köretnek is adhatjuk. Isteni feltét lehet, sóska vagy spenót mellé. Ekkor a kenyérszeleteket apró, háromszög vagy négyszög alakú idomokra is szabhatjuk, így a kész falatok gusztusosabbak lesznek.
Fûszerezzük ízlésünknek megfelelõen, mindig változatosan. Tehetünk bele zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, pirospaprikát stb., a tojásos tejet ezekkel is fûszerezhetjük.
Bármilyen sajtból készíthetjük.