Sajttal tötltött, bundás kenyér

2014-03-15

sponsored links

1


Aki azt hiszi a bundás kenyér unalmas és monoton szendvics, az most nagyon meg fog lepõdni!

Egyszerû és olcsó vacsora vagy ital mellé való falat.

Hozzávalók:

8 vékony szelet kenyér

2 db egész tojás

2 dl tej

4 vékony szelet sajt

3 dkg vaj (vagy margarin)

1 teáskanál mustár

1 mokkáskanál törött fekete bors

1 mokkáskanál curry-por, ízlés szerint só.

Elkészítése:

A tojást  verjük a tejjel habosra, szórjuk bele a fûszereket és a mustárt is.

A kenyérszeleteket vékonyan megvajazzuk, és két kenyérszelet közé egy szelet sajtot illesztünk. Jól összenyomjuk és a dupla szendvicset, megmártjuk a fûszeres tojásban.

A másik három szendvicspárt ugyanígy addig mártogatjuk, amíg elfogy a tojás.

A felforrósított olajban, 180 fokon 2-3 perc alatt szép pirosas barnára sütjük a szendvicseket.

A hõ hatására a kenyérszeletek között lévõ sajt megolvad és összeragasztja a kenyereket.

Melegen is, hidegen is kitûnõ vacsora lehet valamilyen salátával. Ezen kívül mártásos húsokhoz ünnepi köretnek is adhatjuk. Isteni feltét lehet, sóska vagy spenót mellé. Ekkor a kenyérszeleteket apró, háromszög vagy négyszög alakú idomokra is szabhatjuk, így a kész falatok gusztusosabbak lesznek.

Fûszerezzük ízlésünknek megfelelõen, mindig változatosan. Tehetünk bele zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, pirospaprikát stb., a tojásos tejet ezekkel is fûszerezhetjük.

Bármilyen sajtból készíthetjük.

2




Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/03/15/saj...

sponsored links

Keres?s