Sajttal töltött pulykamell egy kicsit másképp: enyhe kecskesajttal és - árnyalatnyi fahéjjal valamint szecsuáni borssal fûszerezett - aszalt szilvával
sponsored links
Egy jó kilónyi pulykamellet osztottam be két napra, ebédre. Be kell vallanom, hogy az izgalmasabb húsféléket jobban kedvelem, melyek már önmagukban is több ízt, különlegesebb állagot rejtenek. Ugyanakkor egy nagydarab pulykamell esetében igazán elengedhetem a fantáziámat az ízesítés, gazdagítás terén, ugyanis ez fogja megadni az elkészülõ étel igazi jellegét.
Az elõkészített öt, jó 20 dekás konyhakész pulykamell darabot ötféleképpen készítettem el. Ezt a szép terjedelmesre, de nem túl vékonyra kiklopfolt pulykamellet a címben jelzett töltelékkel töltöttem meg, és házi kiflimorzsával bundáztam.
Néhány szem aszalt szilvát langyos vízbe áztattam egy órára, majd leitattam és kisebb darabokra vágtam. Meghintettem egy késhegynyi fahéjjal és 5 szem ...